Hiukan koleahkon kesäkuun jälkeen tuli kuitenkin kesä meille tänne Muurameenkin, ja kyllä. melkoisen komiat kelit tulikin. No mikäs meillä täällä kauniissa kunnassa on ollut aurinkoa ottaessa, marja aikoja odotellessa. Sateitakin on ropissut mukavasti näin alkusyksystä.

Kun ottaa huomioon miten vähän tai oikeastaan lienee parempi sanoa, että sopivasti, meitä muuramelaisia on, olemme saavuttaneet käsittämättömän paljon menestystä niin opetuspuolella, liikunnallisena, perheet huomioivana ja työllistävänä hyvinvointikuntana.

Nisulanmäen yläkoulun oppilaat voittivat hienosti Euroopan laajuisen nanoteknologia kilpailun Brysselissä. Lisäksi Nisulanmäen 8.-luokkalaiset saivat Educa-messuilla tasavallan presidentiltä palkinnon, mahtavasta videosta. Hienoa. Myös paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä on palkittu tänäkin vuonna. Eli mikäs on jatkaessa ensi vuonna samanlaisessa myötätuulessa purjeet pullollaan ja haavi valmiina nappaamaan lisää valtakunnallisia tunnustuksia menestymisestä.  

Valtakunnallisesti on keskustelu kuitenkin kohdistunut, siihen miten pienet kunnat eivät pysty ratkomaan omia ongelmiaan tai kehittämään toimintaansa haasteellisessa tulevaisuudessa. Pieniä kuntia on syyllistetty kykenemättömiksi ratkomaan tulevia ongelmia terveydenhuollossa sekä ikääntyvien määrän noustessa, heidän peruspalveluiden varmistamisessa. Uudessa sote mallissa puhutaan, viidestä isosta alueesta ja, että kaikille taataan tasa-arvoinen peruspalvelu ? Lupaavat.Tarkoittaako tämä nykyisessä rahatilanteessa kuitenkin sitä, että jos on olemassa kaltaisiamme menestyneitä kuntia joilla asiat ovat suht`hyvin, niin heiltä viedään pois palveluja sen tasa-arvon nimessä mieluummin, kuin järjestetään muihin kuntiin samalla lailla toimivia palveluja lisää

 

On totta, ikävä kyllä Muuramellakin on vielä tulevaisuudessaan monia vaikeita haasteita edessään.

Kehittämisessä olisi syytä keskittyä kunnan vahvuuksiin – eikä iänikuiseen valtapeliin.

Menestyminen perustuu aina ja ainoastaan toimiviin paikallisiin voimavaroihin.Onneksi meillä muuramelaisilla on todellakin vielä olemassa “elämä edessä” ajattelumallia, sekä positiivista luottamusta kunnan terve pohjaiseen kasvu malliin. Uimahallia peruskorjataan isohkolla rahalla, koska on uskoa huomiseen, pitäähän lasten uimataito taata nykyisellä tasolla vielä hamassa tulevaisuudessakin. Elinvoimaisen kunnan kehittyminen ei saa missään tapauksessa pysähtyä siihen, että odotellaan vain valtakunnallisia tai rakenteellisia ratkaisuja, eikä uskalleta tehdä oikeita ja miksei rohkeitakin päätöksiä.

Kunnan elinvoimaisuus rakentuu oman kunnan omien toimijoiden yhteistyöstä. Näin toteutuu

kunnallisen itsehallinnon perusajatus. Oman kunnan toimijoilla on paras kokemus, osaaminen ja halu toimivien ratkaisujen tekemiseen, niin kuntalaisilla, yrittäjillä, luottamushenkilöillä, viranhaltijoilla kuin työntekijöilläkin. Vain näin me yhdessä pystymme rakentamaan hyvän tulevaisuuden.

 

Toivotamme kaikille mukavaa ja kauniina orastavaa syksyä.

Muuramen perussuomalaiset.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa