Muuramelaisessa21.10.2015

Hei,

Muuramelaisten harmiksi palvelu päällikkömme Määttäsen Jarkko lähti Lieksan kaupungin johtajaksi, Iso kiitos hänelle erinomaisesti hoidetusta työstä ja menestystä uudessa haasteellisessa virassaan. Toivottavasti saamme vähintään yhtä hyvän tilalle.

Vastuu ja valta ovat saman kolikon kaksi puolta. Toisinaan se tuottaa hitaasti, mutta vakaasti ja mahdollisesti myös paljon sellaista hyvää, jota ei rahalla voi mitata.

Kansa kuohuu ympäri Suomea, mutta meillä Muuramessa asiat tuntuvat olevan hiukan paremmin. Uimahalli ja kuntosali avautuu jo ensi viikolla uusittuina ja parempina, joten pääsemme nauttimaan niiden harrastusmahdollisuuksista entistäkin paremmin. Pian toivottavasti pääsemme omaan terveyskeskukseen saamaan varmasti erinomaista palvelua, jota tarjoa hyvinvointi oy, joka  on luotu nimenomaan Muuramelaisten tarpeisiin, näiden muutamien vuosien jälkeen. Kinkomaallakin koulun rakentaminen on hyvällä mallillaan. Oppilaspaikat lisääntyy parillakymmenellä.

Toivomme työllisyystilanteenkin saavan uutta lisä puhtia tulevan kauppakeskuksen myötä. Onhan lupailtu yli sadan ihmisen saavan sieltä työpaikan, vaikka olemmekin tilastollisesti suhteellisen hyvässä tilanteessa, näin keski-suomessa. Toivottavasti suurin osa heistä olisi meitä Muuramelaisia. Ja luohan uudet kaupat aina vaihtelua sekä tervettä kilpailua seudulle.

Voisi sanoa, että olemme pysyneet muuttovoittoisena kuntana, asukasluku kasvaa koko ajan.Vaikka nuoria lähtee opiskelemaan ja sitä kautta muuttavat pois, tulee uutta väkeä pysyvästi asumaan ja tuovat oman lisänsä kylän toimintaan ja monimuotoiseen elämään.

Muurame tunnetaankin asukaslähtöisenä yrittäjäkuntana, jolla talous sekä palvelut ovat kunnossa. Hyvä näin. Suuri on huoli kuitenkin kuntalaisilla ja vallankin vanhemmilla ihmisillä liikekeskuksen palveluiden toimivuudesta jatkossa, onhan vanhemmille ihmisille rakennettu ja rakennetaan asuntoja juuri liikekeskuksen ympärille, joten esimerkiksi pikapankki palvelut kuuluisivat ehdottomasti keskustaan. Sillä onhan ikävää, jos ihminen joutuu vaikka taksilla hakemaan käteistä. Liikekeskuksen ja sen palveluiden säilyminen on ensisijaisen tärkeää isolle joukolle vanhuksia, sekä tietysti yrittäjille, unohtamatta tietenkään muitakaan palveluiden tarvisijoita.

Tuleva uusi vuosi tuo tullessaan varmasti jälleen uusia haasteita niin kuntalaisille, yrittäjille, virkamiehille kuin luottamustoimissa oleville. Mutta me uskomme vakaasti, jotta niistäkin Muurame selviytyy kaikella kunnialla ja pystyy purjehtimaan myötätuulessa tulevaisuuteen.

Muuramen PerusSuomalaiset on osallistunut maanpuolustustyöhön jo vuosien ajan eri tavoin, muunmuassa kunniavartioilla sankarihaudoilla itsenäisyyspäivinä sekä jouluaattoina, Joten odotamme suurella innolla ensi kesänä Muurameen saapuvaa maanpuolustusjuhlaa. Jossa tulemme olemaan mukana täysin ”panoksin”. Tulevana kesänä muuramessa järjestettävä juhla on 31:s Keski-Suomen historiassa ( järjestetty jo vuodesta 1986 lähtien ) ja tulee varmasti olemaan näyttävä tapahtuma kylällämme. Vieraita saapunee ympäri Suomea, useampi tuhat seuraamaan juhlaa. Sisältäähän se näyttävän ohimarssin, sotilasvalan, seppeleenlaskua, pääjuhlan ym. vastaavaa toimintaa. Erinomainen lisä tulevalle kesälle, sekä oiva mainos Muuramelle.

Raikasta, reipasta ja mukavaa syksyä ulkoilun merkeissä

toivotelee Muuramen PerusSuomalaiset ry.

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa