Kirjoitus Muuramelaisessa 23.8

Ja reippain mielin mennään jälleen syksyä kohti.

Hyvinvointi oy:mme tilanne on mallillaan, pieniä muutoksia siihen vielä tulee ( muuttuu liikelaitokseksi ) SOTE lakien viivästymisestä johtuen.

Oy;n sijaan tuotetaan sosiaali- ja terveyspalvelut kunnallisena liikelaitoksena. Liikelaitos voi ottaa hoidettavaksi myös viranomaistehtäviä, ja sen työntekijät voivat olla virkasuhteessa kuntaan. Liikelaitoksessa noudatetaan kunnallisia työ- ja virkaehtosopimuksia.

Kunnallisen liikelaitos turvaa laadukkaat palvelut ja mahdollistaa voimavarojen suuntaamisen järjestämistavan sijasta itse palvelujen parantamiseen.

Mutta tärkeintä on, että saamme kuntamme sisälle omat ja mahdollisimman laajat sekä toimivat palvelut edullisesti. Onhan todellakin järkevää ja varmasti ajan myötä edullisempaa kunnan toteuttaa itse tarvitsemansa palvelunsa mahdollisinman laaja-alaisesti. Osaamistahan meillä kunnassa on, onhan täällä jo ollutkin erittäin toimiva kunnan oma Terveyskeskus ja siellä osaava henkilökunta, ennenkuin pikkusormi annettiin p…… (lue Jytes).

Ennakoiva hoito tulee olemaan tärkeässä roolissa, koko kylän hyvin voinnin ylläpitämiseksi.

Siis kaikki joukolla iästä viis ulkoilemaan ja reippailemaan, omaa kuntoa petraamaan.

Uusien kauppojen avajaiset vietettiin alkukesästä. Hienot on liiketilat ja näemmä ihan tarpeeseen, kävijöitä ainakin näkyy olevan melko paljon. No se on hyvä, sillä työpaikathan ovat aina tärkeitä kunnalle ja sen taloudelle saati puhumattakaan itse kuntalaisesta.

Nyt olisi sitten kunnan jo ehkä aika ruveta panostamaan liikekeskukseen, siis siihen oikeasti keskeiseen kylän osaan. Onhan keskustan ympärille rakennettu huomattavan paljon lisää vanhus- ja muutakin -asutusta, palveluiden olisi syytä pysyä mukana myös vanhempien ihmisten tarpeisiin suhtautettuna.

Kinkomaan uusi ja hieno koulu käynnisti uuden lukuvuoden n.160 reippaan koululaisen voimin tänä syksynä, uudet tilat tuntuivat olevan tarpeen. Tosin nuokin tilathan lienevät ahtaat jo 3-4:n vuoden kuluttua, onhan Kinkomaan kasvuvauhti melkoinen.

Niittyahon koulullakin on laajennustarpeita sillä se on jo käynyt pieneksi, monissa Niittyahon taloissa on vaihtunut asukkaat nuoremmiksi, vanhempien omistajien muutettua pienenpään auntoon heidän pesueensa kasvettua. Joten uusia koululaisia lienee alueelle tulossa. Lisäksi uusi asutusalue suunnataan Hautlahdelle, joten tarve koulun laajennukseen on sielläkin kova lähivuosina.

Maanpuolustusjuhlat olivat melkomassiiviset , väkeä riitti päivän verran suhtkoht runsaasti muutoimkin vilkkaalla kylätiellämme. Olihan vala ja marssi vallan näyttäviä puhumattakaan ilmavoimien soittokunnasta.

n. 600;sta alokkaasta tuli ”miehiä” maatamme puolustamaan. Joukossa tietysti myös Muuramelaiset vahvistukset.

Kaikki joukolla jälleen ulos ja nauttimaan Muuramen monipuolisesta ympäristöstä.

Toivotteleepi Muuramen PerusSuomalaisten valtuustoryhmä.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa